Årets første feltlanding

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Rakkestad – Kraugerud juni 2004
Ole Anders og Sara foran Birddog-en på jordet. Foto: Jarle O. Mauritzen

Kraugerud/Rakkestad – Vi hadde vel ikke regnet med å kunne lande på feltplasser før til høsten, men under en tur til Rakkestad i juni 2004 viste det seg at noen jorder allerede er slått. Så her var det bare å benytte muligheten til få seg en landing i felten og en kopp med kaffe.

Kraugerud 

Sara og jeg skulle til Rakkestad da vi hadde et ærende på Norrønafly på Rakkestad. På vei tilbake til Kjeller bestemte vi oss for å sjekke et jorde som jeg har landet på tidligere. Etter det jeg kunne se så var jordet slått og alle forhold så meget bra ut fra luften. Vi så da også at Ole Anders pekte mot jordet og viste tegn til at alt var ok, så vi satte opp for å lande. 

For å være sikke på at forhold var gode på jordet, kom vi inn med god hastighet og vi satte oss pent ned på jordet for å kjenne at det var greit å lande. Jeg kjente at jordet var hardt og forholdene var bedre en forventet. Så det var bare og fortsette utrullingen. Vi stoppet etter ca 100 meter og det er gøy å se at vi ikke brukte lange plassen for å komme ned. Birddogen hadde mye igjen å gå på.

Vel nede ble vi møtt av Ole Anders og noen andre som synes dette så spektakulært ut. Ja det var noen som sperret øynene opp og slakket litt på farten når de kjørte forbi. Det var også noen som kom for å se hva som skjedde her på Kraugerud i dag. Vi fikk tid til en kopp kaffe og mat hjemme hos Ole Anders og Ann Carethe før vi måtte reise videre til Kjeller. Vi takset opp i andre enden av jordet og etter fullført sjekkliste, var det bare å starte opp med kortbane take off. Etter ca 50 meter var vi i luften og hadde god høyde i enden av jordet.

Vi takke for besøket og kommer gjerne igjen på jordet.