Besøk hos Silkeborg Flyveklub

Skrevet av Hans Petter Fure

.

Hans Petter er også medlem i Silkeborg Flyveklub og i juni 2001 var han på besøk der i forbindelse med Jydsk-Fynsk Svæveflymesterskap. Han var ikke med i mesterskapet, det var mest for å besøke venner og så er det avslutningsfesten da, den er fet.

På Kjeller hang skyene lavt med en skybas på 1400 fot. Vi tok veien langs Øyeren og Glomma til ESGS Näsinge for den dumme tollklareringen og så videre langs svenskekysten. Etter hvert ble det bare dårligere og dårligere og vi innså at det ville være dumt å dra over Skagerak i slikt vær. ESGV Rörkjær ble alternativet, det er en fin liten gresslette midt i en golfbane ved Uddevalla. Ut av regnværet kom det tuslende en hyggelig kar som låste opp klubbhuset for oss og forklarte hvordan kaffemaskinen virket, det var bare å legge penger i en bøsse for det vi spiste og drakk.

Ut på ettermiddagen ble det bedre og vi smøg oss av sted til Christianshede via EKYT Aalborg for litt fuel. Christianshede flyveplads heter flyplassen til Silkeborg Flyveklub, de har i sin tid kjøpt en bondegård med tilhørende jorder og har 1100×150 meter gresslette med miljøgodkjennelse og det hele, ingen kan kaste dem ut. 

Hjem igjen fløy vi den vanlige veien via EKYT Aalborg og ESGS Näsinge til Kjeller.