En liten tur på ski

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Publisert 01. februar 2004
Undertegnede og Gjermund foran flyet etter landing.

Det er søndag, og det er pent vær kan jeg se ut av vinduet. Etter en sjekk på været på Gardermoen kan jeg se at det er en del tåke i området. Men jeg starter opp med å ringe litt rundt for å skaffe meg et sted å lande. Gjermund kan fortelle at det er glimrende ski forhold på jordet, men jeg må se opp for skiløpere..

Vel fremme på Kjeller så er det tåke, og lite lystig for en flytur. Så det blir en tur i klubb hytta for å slå av en prat, og temaet er det dårlige været i vintermånedene. Vel – etter to timer med kaffe og prat så skinner sola, og det er blå himmel ute. Så da er det bare å flyet ut av hangaren, og få start på bikkja.

Det er vel ikke mye som slår en norsk vinterdag, uten en sky på himmelen. Turen er helt perfekt, og det er bare å sitte og nyte – sjekke på kartet at jeg er på riktig vei… Så etter å ha passer Ski, så kaller jeg opp Rygge. Får beskjed om at det bare er å entre kontrollsonen, og lite trafikk er det også på en slik dag. Når jeg har plassen i sikte kaller jeg på nytt opp Rygge, og informerer om ”field in sight” og jeg starter innflygingen.

-Først blir det en tur over for å sjekke at plassen ser grei ut fra luften, har fått informasjon om skiløpere i området. Det er også kjørt opp skispor i området, så det er greit å få en orientering over området. Jeg begynner å gå gjennom sjekklisten, og befinner meg nå på medvinds legg og er klar for landing etter å ha sjekket at ski er pumpet helt ned. Ut til høyre ser jeg kirkespiret på Råde kirke, og svinger venstre inn mot jordet jeg skal lande på. Jeg kjenner at skiene tar mykt ned i snøen, og det føles helt perfekt… Vel nede så er det bare å få manøvrert seg til parkeringen foran gården, og ja – det blir tid til en halv kopp kaffe også…