En utflukt en lørdag…

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Publisert 05. oktober 2003

.

Øyvind Andresen og artikkelforfatter hadde en kjempefin tur denne lørdagen med besøk hos Rygge Flyklubb. Etter dette var det formasjonsflyging med Tiger Moth og Auster med landing på diverse jorder i omegn rundt Kjeller. Rygge Flyklubb

Lørdag formiddag var vi klare for klubb besøk hos Rygge Flyklubb. Vi tok av fra Kjeller ca 12:30 med kurs for Rygge. Her ble vi mottatt av klubbens medlemmer med formann Odd Sandvik i spissen. Det ble både kaffe, pølser og mange gode historier.

Vi må da bemerke at miljøet i klubben på Rygge er meget godt og det var en god måte å bruke lørdagen på. Dessverre så måtte vi videre igjen og vi gjorde klar Bikkja for tur mot Kjeller området hvor vi skulle møte Tiger Moth og Auster.

Formasjon med utelanding

På Kjeller møtte vi formasjonen med en Auster og to Tiger Moth som vi skulle slå følge med opp til Val som ikke ligger mange minuttene fra Kjeller i luftlinje. Etter landing på Val la vi merke til at det var mange bilister som stoppet opp for å se hva som skjedde på jordet her en lørdags ettermiddag. Vi telte over 25 biler som sto langs veien når vi skulle ta av fra jordet igjen, så det skaper litt oppsikt å komme på slike besøk i nærmiljøet.

Fra Val gikk turen til Jødahl som ligger på andre siden av Glåma. Her ble vi møtt med kaffe og kaker, noe som gjorde dette til en fin stopp. Auster-en kom ikke ned på Jødahl, og valgte å returnere til Kjeller etter en rekognoserings flyging. Marius som fly Austeren kom senere tilbake i en Safir for å hilse på oss på bakken. Når kaffen var drukket opp, satte vi kursen tilbake til Kjeller og var vel fornøyd med dagen i luften.