Fly-in og barnstorming

Skrevet av Hans Petter Fure

Publisert 09. september 2007

.

WoN fly-in på Gardermoen

Søndag 9. september 2007, sjelden har så mange warbirds tatt av samtidig fra Kjeller. Det var Warbirds of Norway som hadde sitt tradisjonsrike Fly-In på Flysamlingen på Gardermoen og alle skulle dit. I alt ni av flyene som holder til på Kjeller, dro av sted i to formasjoner, mens Harvard og Yak-52 tok av senere og feide forbi formasjonene i frisk stil. Det var Broussard formasjon med Broussard, to stykker Saab Safir og Cornell, mens Moth formasjon besto av Auster, Cub, Birddog, Tiger Moth og Bücker Jungmann.

Flysamlingen holdt åpent på vanlig måte og det var en to-tre hundre mennesker der, vesentlig mer enn hva det har vært ved tidligere anledninger. Flyene ble parkert i bakgården på museet og portene var åpne. Mange riktig gamle piloter hadde tatt veien dit, blant annet krigsflygeren Per Waaler. Det ble god mulighet til en flyprat med flyentusiaster.

Hjemtur og barnstorming

Hjemturen var satt til kl.1430 og Tiger Moth, Cub og Birddog benyttet anledningen til litt barnstorming på vei tilbake. Det fine med høsten er jo at alle kornåkerene er slått og det er ”flyplasser” over alt. En lykkelig og to uvitende gårdbrukere ble besøkt. 

Se bilder på Romerikes Blad nettavis http://www.rb.no/bilde/article2981832.ece?start=1 og les dette i Eidsvold Ullensaker Blad http://www.eub.no/artikkel.asp?Artid=165066

Noen piloter har mindre rekkevidde enn flyet. Foto Nina Vanneid