Flydag Orrviken 2004

Skrevet av Hans Petter Fure

Publisert 05. juli 2004
Det ser ut som Anders hygger seg på festen. Foto: Jarle O. Mauritzen

ORRVIKEN/ORRLANDA: Stedet heter Orrviken og flystripa heter Orrlanda. Den ligger i midt-Sverige på 6306N01426E som blir like ved Østersund, er 430 meter lang og gress. Til flydagen den 3. juli tok Jarle med Birddog og Hans Petter med nyrestaurert Cub LN-ACL turen dit.

-Vi har vært på flydag på Orrlanda tidligere og vi kommer gjerne igjen på fremtidige flydager. Det er et lite og meget uformelt arrangement, men med en stemning og atmosfære som gjør at du trives med en gang du setter hjulene på bakken. Jarle har deltatt de siste to årene og Hans Petter har vært med en gang. I år var også Roger med, flyinteressert førstereis gutt og en kamerat til Jarle. Roger er riktignok ikke pilot, men feste – det kan han.

Hangarfesten på Orralanda er nemlig av høy klasse. Den overgår faktisk flyoppvisningen. I år ble det servert marinert kalkunfilet med tilbehør, og tilbehøret inkluderte både øl og snaps. Det skal forsiktig nevnes at når undertegnede gikk og la seg ved midnatt, danset herr Mauritzen på bordet og det til langt ut i de små timer. 

Solen hadde faktisk vært oppe et par timer når Jarle og Roger kom ramlende inn i hytta med samme lyd som to kasser kasseroller kastes fra fjerde etasje. Dessverre finnes det ingen bilder og godt er kanskje det.

Tilbake til flyaktivitetene, det var AN2 som fløy rundturer, det var et helt knippe av mikro- og ultralette fly, det var et par ulike Jodel, det var moderne Diamond Star og ikke å forglemme en nydelig seilfly-akro oppvisning med Jantar. Oppvisning fløy også Anders Lundberg med Reynolds WildCat Special og Gabor Varga med Yak 55, samt selvfølgelig Jarle med Birddog. Og da har jeg vel bare fått med meg halvparten av aktivitetene den dagen.

I forbindelse med flystevnet på Hedlanda ESCN første helgen i august, tar vi en avstikker tilbake til Orrviken. Det er plass til flere, enten du ønsker å sitte på i Tiger Moth, Birddog og Cub eller om du tar eget fly. Flystevnet på Hedlanda i Vämdalen kan du lese mer om i en egen artikkel.