Flydag på Ramsele 2003

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Ramsele flyplass juni 2003
Birddog på statisk utstilling

Ramsele flyplass i Sel på sydsiden av Faxälven har hvert der siden begynnelsen av 70-tallet. Det er en liten flyplass med grusdekke, og de klarer å lokke til seg mange fly for deres flydag. 

Flydag på Ramsele er en tradisjon i forbindelse med Ramsele-Edseleveckan hvor programmene går i hverandre. Dette er Birddog-ens andre stevne på Ramsele, og det er et artigt stevne.

Fra flydag til flydag… Fra Orrviken setter vi tidlig søndag morgen kursen mot Ramsele for en ny flydag. Med Ragge som co-pilot og navigatør så finner vi kursen over fjell og skog, og etter en drøy halv time så ser vi plassen foran oss. Her er det allerede mye aktivitet over plassen, og vi må vente på noen fly som er oppe og trener før vi kan komme inn og lande.

Vi møter igjen noen av aktørene fra Orrviken, som reiste opp sent på lørdagen. Ja, og etter en del stevner og oppvisninger i Sverige begynner vi å få en del kjente i denne omgangskretsen. Det er altid like hyggelig å treffe igjen gamle og nye kjente.

Mye fly… 

Ramsele flyplass i Sel på sydsiden av Faxälven har hvert der siden begynnelsen av 70-tallet. Det er en liten flyplass med grusdekke, og de klarer å lokke til seg mange fly for deres flydag. Her har man Anders \»Kniven\» Lundberg med sin Air Cat, det har Jan Emilsson som fly sin acro oppvisning til musikk. Her er det rundflyging med Antonov, og en rekke andre fly. Dette er godt jobbet av flyklubben som har i overkant av 50 medlemmer.

Helstekt gris 

På Ramsele er det tradisjon å servere helgrillet gris, noe som altid faller i smak. Det er noe spesielt å komme hit, man blir tatt godt i mot, og servert god mat. Så vi håper at vi kan komme igjen neste år…