Flystevne på Jarlsberg 2005

Skrevet av Hans Petter Fure

Publisert 14. august 2005

Flystevne søndag 14. august 2005: Rundt 2300 betalende publikummere fant veien til Jarlsberg i sommerværet. I tillegg var det mange inviterte og interne som tok turen til Jarlsberg. 

Det er lang tradisjon for å arrangere flystevner på Jarlsberg, og det første flystevnet ble arrangert allerede sommeren 1937. På 80-tallet ble det arrangert flere større stevner med opptil 10.000 besøkende publikumere på det meste. Etter gjennåpningen av Jarlsberg flyplass i 1994 har det vært avholdt flere større og mindre stevner og arrangementer på plassen, og at stevnene er populære viser de mange positive tilbakemeldinger de får fra forskjellige hold. Flystevne søndag 14. august 2005: Rundt 2300 betalende publikummere fant veien til Jarlsberg i sommerværet. I tillegg var det mange inviterte og interne som tok turen til Jarlsberg. 

Stevnene på Jarlsberg er godt innarbeidede og vestfoldingene dukker opp omtrent av tradisjon. Airshowet ble åpnet med flere store jet modeller. Det er imponerende å se og høre disse modellene taxe på vei ut til take-off. Lyden er autentisk jet og lufta bak flyet bølger av varmen fra tailpipen. Lukta er parafin fra samme JET-A1 fuel som fullskala jet bruker. 

Skikkelig oldtimere i luften

Fra Kjeller kom vi med Tiger Moth, Cornell og Birddog, og folk kunne se våre fly både i luften og på bakken.