Flystevne på Orrviken 2003

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Publisert 05. juli 2003
Birddog på Orrviken
Finale 06 på Hedlanda

Vår Birddog er så vidt tørr i lakken, og prøvefløyet på Rakkestad. Jeg setter kursen mot Sverige, første stopp blir ESNC – Hede for å plukke opp Ragge.

Det er lagt opp til en helg med flystevner i Sverige. På Orrviken er entre billettene trykket på papir som er laget av «elg-shit» som gutta så fint forteller.

Etter å ha plukket opp Ragge tidlig på lørdags morgen setter vi kursen mor Orrviken. Her blir vi godt mottatt, og det varer ikke lenge etter vår landing før vi er klare for et nytt løft. Vi skal demonstrere Birddog-en egenskaper for det Svenske folket, og vi får en god respons. Mange kommer med spørsmål om flyet, og tjenesten det hadde i Norge. Mange lurer også på historien rundt flyet, og dets misjon i annen tjeneste.

 Gutta på Orrviken disker opp med mye god mat, under selve stevnet er det stor produksjon av hamburgere, og det var utsolgt før stevnet var over.

Det hele avrundes med et meget hyggelig hangar ball, med mye god mat og drikke. Det ble flyhistorier til langt utover natten, og de hadde komponert egne viser for de som deltok på stevne. De lovet flere viser om nordmenn om vi stilte med flere fly i 2004…