Flystevne Torsnes 2002

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Fredrikstad/Torsnes september 2002

En nydelig dag på Østlandet, og folk kan glede seg over at Borg Flyklubb arrangerer flystevne på Torsnes. Her er det besøk av modellfly, veteranfly og en overaskende overflyging fra Forsvaret med F-16.

Cessna Birddog 

Etter flystevnet på Skien tok Birddog-en turen til Torsnes lørdag ettermiddag, for å delta på flystevnet til Borg Flyklubb. Turen fra Skien lørdag ettermiddag var preget av høy hastighet til Birddog å være, med over 30 knop medvind så hadde vi en bakkehastighet på godt over 130 knop. Dette er bra for en Birddog, men det er ikke så ofte man opplever dette.

Det begynner å bli en tradisjon for meg å delta på flystevnet på Torsnes, og jeg synes det er meget hyggelig å komme til gamle trakter med vår Birddog, og kunne vise den frem både på bakken og i luften. Flystevnet bærer preg av god organisering, og trivelige mennesker som står bak arrangementet. Noe vi deltagere setter stor pris på, og jeg tror dette gjennspeiler seg til publikum og omgivelsene rundt også.

Flyprogrammet 

Flyprogrammet har stort innslag av veteranfly på Torsnes denne dagen, foruten Birddog så kan vi nevne Dakota og Harvard fra Torp som er et nydelig syn for tilskuerne. Gutta har fått Norges nye veteranatraksjon til plassen også, en PT19 Cornell. Som er tatt hjem fra USA av ivrige sjeler i Veteranflygruppen i Nedre Romerike Flyklubb. De stiller da også opp med Tiger Moth denne dagen.

Fra Warbirds Of Norway kan vi også se deres velkjente Max Holst Broussard, gjøre en nydelig oppvisning med Henrik Widerøe bak spakene. Bjørnar viser frem sin RV4, LN-BJV. Et hjemmebygget fly som er konstruert for full aerobatic, noe Bjørnar ikke legger sjul på.

F16 i Low Pass 

Undertegnede hadde dagen før hørt om piloten som fløy oppvisning på Skien kunne ta en tur innom Torsnes før han satte kursen mot Bodø, noe han skulle forsøke å få til. Rett før han skulle ta av fra Skien ringte han, og informerte om når han ville komme over Torsnes. Dette ble en ekstra godbit for publikum. Det er modellfly og seilfy i luften her denne dagen, og Borg flyklubb har fått et variert program for dagen.