Høner og Tiger Moth

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Med WON til Gardermoen

Søndag 6. oktober 2002 møttes vi på Kjeller tidlig om morgenen. Nils Kjus var en av de første og hadde allerede satt over kaffen. Været var rimelig bra til oktober å være og vi var alle ved godt mot.. Vi hadde noen minutter til planlegging av dagens aktiviteter og selv om turen ikke gikk lenger en til Gardermoen, så er det obligatorisk med ”Flight Plan”.

Når vi i tillegg skal fly med veteranflyene ,så krever de sitt av klargjøring og forberedelser for formasjonsflyging. Vi var invitert til Flysamlingen på Gardermoen og vi skulle fly i to formasjons grupper. Den første formasjonen innehold Tiger Moth, Cornell, MH Broussard, Birddog og en Army Cub. Etter at fly og flygere var klare, stilte vi opp for avgang på bane 30 og tok av i en løs formasjon. Når vi kom opp til Nittedal, så samlet vi formasjonen og gikk mot Gardermoen.

Her kom vi inn for en lav overflyging av museet, deretter gikk vi rundt og landet hele formasjonen på bane 19L. Ett vakkert syn som ikke blir sett så ofte på Gardermoen. På flymuseet var det åpent for publikum og de besøkende kunne besøke flyene på samlingen og de som var stilt opp på utsiden av flymuseet også. I løpet av dagens aktiviteter så var det fallskjermhopping av tre veteraner fra fallskjermmiljøet og de gjorde en glimrende oppvisning. Etter noen timer med flyprat, kaffe og vafler så var det på tide å fortsette på dagens aktiviteter. Turen gikk videre til Leirsund airport, et jordet som ligger lagelig til utenfor Mortens residens. Her ble vi bedt på en nydelig lunch med ferske egg fra Mortens høner.

Morten sine høner…