Midnight Sun Military Show

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Det største flystevnet i Norge i 2006 var på Bardufoss, som hadde et spennende og variert program. Foruten oppvisninger med fly og helikoptre viste Luftforsvaret og Hæren hvordan de utnytter sine ressurser sammen for å løse oppdrag. Det actionfylt kampslaget med fly og bakkestyrker ga publikum et virkelig show av dimensjoner. Jeg er glad jeg fikk være med på dette eventyret, tross dårlige værmeldinger for vårt langstrakte land.

Det blir ikke et godt flystevne uten en Birddog, og min datter Sara og jeg hadde planlagt å fly til Bardufoss for å delta på arrangementet. Vi hadde planlagt å fly direkte til Trondheim, og kysten videre opp. Sara hadde lenge gledet seg til en stor naturopplevelse fra luften, samt det å få være med pappa til nord Norge. Etter en grundig vær-briefing onsdag morgen gikk alle planene om å fly kysten rett i arkivet, og det å komme frem i det hele tatt ble vurdert på nytt. Ja været var ikke med oss, og det ble mange telefoner til metrolygen denne formiddagen. De mente at det ikke var flyvær, og vi burde vurdere andre aktiviteter en VFR flyging de nærmeste dagene.

Etter en tur med Broussard’en fant jeg ut at det var faktisk bedre vær en forventet, og etter noen telefoner til noen venner i Sverige så ble det bestemt å sette kursen mot Bardufoss via Sverige. Nå vi endelig var klare til avgang så hadde det begynt å regne, men når vi nådde Storsjøen rett nord øst for Gardermoen begynte det å klarne opp. Etter 1 time og 45 minutter i luften landet vi på Hede – ESNC, hvor vi fikk fulle tanker i fly og kropper. Sara synes at vi hadde fløyet lenge nok i dag, men med tanke på dårligere vær ble det bestemt at vi skulle fly litt lenger. 2 timer og 25 minutter sener landet vi på Arvidsjaur – ESNX.