Ny hangar på plass

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Kjeller 20. november 2003

La det snø og regne, nå har vi tak over hodet igjen. Tragedien var stor når hangaren falt i hode på flyene, men nå er smilet tilbake. Ny hangar er på plass, levert av et velrennomert norsk firma som har garantert at denne blir stående. Vi var fire partnere med tilsammen åtte fly som ble rammet av tragedien og som skulle bli enig om en ny hangar. Oslo Flyveklubb var en av dem og de fikk det spesielt tøft siden fire av fem fly ble totalt ødelagt og de var ikke spesielt høyt verdsatt forsikringsmessig.

Det ble mange og lange diskusjoner om hva slags konstruksjon vi skulle satse på igjen, valget sto mellom en stålplatehall og en ny dukhall. Det er jo en viss prisforskjell på de to typene.

Vi fikk tilslutt et gunstig tilbud fra OB WIIK som er en norsk leverandør og som har levert hundrevis av tilsvarende haller i det norske markedet. 

De måtte jo ha peiling på en norsk vinter og hva en hall måtte tåle. Etter mye fram og tilbake, hvor pris til slutt var helt avgjørende, valgte vi en leasingavtale med OB WIIK. Dette bringer månedsleien ned på et akseptabelt nivå og leveringstiden var kort. Hangaren står allerede på plass og flyene er under tak. Så nå kan det regne og snø uten at vi mister nattesøvnen.