Orrviken Fly-In 2005

Skrevet av Hans Petter Fure

Orrviken juli 2005

Orrviken er stedet, lite og sjarmerende, like syd for Østersund. Lørdag 30.juni inviterte brødrene Örjan og Håkan til Fly-In på sin flystripe, 600 meter gress. Tre fly fra Kjeller fant veien dit: Birddog, Tiger Moth og Auster sammen med et tyvetalls andre fly fra hele Sverige.

Det var Hans Petter og Jarle i Birddog, Anders Håkensen i Tiger Moth og Marius Håkensen i Auster. Lørdag formiddag dro de av sted. Det er omkring 215 NM fra Kjeller til Orrviken og Birddog tok det i en leg mens Tiger Moth og Auster landet på Starmoen for å fylle opp. Litt å se på ble det jo på lørdagen, det kom to JAK52, en AN2, en Pitts, helikopter og flere mer vanlige fly og mikrofly. Utover dagen fikk de ulike flyene vist seg fram i luften. Anders ”Kniven” fløy en gnistrende acrosekvens og begge JAK52 tro til med en oppvisning. De norske kunne ikke være dårligere og fløy hvert sitt pass, samt en mer uformell sekvens etter at oppvisningen var slutt. Det var en gemyttlig og avslappet stemning.

Om kvelden var det grill i hangaren, deretter tro bandet til med 60-talls musikk. Det ble en fest som fortsatte utover natten i tettstedet Orrviken. Noen av de norske ble invitert på nachspiel og det tok skikkelig av, noen tok den helt ut. Det var godt ikke hele Orrviken brant ned, men maistangen fikk hard medfart.

Jarle sov hele veien hjem.