Sola Air Show 2004

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

.

Kjempesuksess for Sola Airshow 2004

SOLA/Stavanger 12. og 13. juni. Norges største flystevne i 2004 ble en kjempesuksess, og arrangørene klarte å trekke 20 000 betalende tilskuere til det gigantiske flystevnet. Det Norske Luftforsvaret markerte sitt 60-års jubileum ved å vise et bredt utvalg historiske fly, samt dagens og fremtidens luftforsvar.

Skremmede dårlig vær 

Etter mange dager med dårlig vær, så kom endelig godværet. Men det var mange som kanskje trodde at de ikke ville komme frem, fredagen hadde gennerelt mye dårlig vær, men noen kom frem rundt kysten i løpet av dagen. Da stevnet endelig begynte på lørdag viste værgudene sine bedre sider, og de fleste påmeldte flyene kom således frem og det ble ikke mange hull i programmet.

Birddog, Cornell og Tiger Moth fra Kjeller 

Torsdag ettermiddag satte Birddog-en kursen mot Sola, og etter drøye tre timer med motvind var vi framme. Anders tok av noe senere en oss i Tiger Moth, og med to fuel stopp så kom han frem rett før midnatt. Cornell-en hadde ikke mulighet for å reise før fredag, men fikk problem med været, og de ble værfaste på Kjevik frem til lørdag morgen. 

Programmet 

Det var stor variasjon i programmet, og arrangørene viste frem alt fra gamle skole fly fra både hæren og luftforsvaret og frem til dagens moderne helikopter og jagerfly. Det var oppvisninger som gikk i lav høyde, og opp til 46 000 fot. Det var stor aktivitet både på bakken og i lufta og mer enn 100 flybevegelser pr. dag.

Sjekk hjemmesiden til flystevnet på http://www.sffk.org/airshow/