Stemningsrapport fra Vemdalen

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Publisert 27. mars 2004
Ragnar foran Birddog’en på Oxsjöen

Fredag reiste jeg fra Kjeller kl 16:00, og annkom Vemdalen 17:45. Turen startet i på Kjeller med fint vær, men etter å ha passert Elverum begynte det med noen snøbyger og en del tåke. Grunnet været ble ruten lagt noe mer øst, og hadde godt vær til jeg kom opp til Sveg. Herfra gikk det i snøbyger, og sikt ned til 8 til 10 km. Vel fremme i Vemdalen ble det en tur ut og for å spise mat og kose oss litt.

VEMDALEN MARS 2004: Det er det kjempeforhold, og fine ski forhold i fjellet. Her kan man fly, kose seg, og lande der det ser bra ut..

Ny dag – nye muligheter

Lördag morgen så var det solskinn og det var planlagt en tur til Oxsjöen, der det ble arrangert familiedag. Her var det landing sammen med pilkere, skiturister og scoterkjörere. Mange kom for å se på flyet, og synes det var stas med et besök fra luften.

-En av barna kom bort til meg og spurte «har du ingen scoter?», og det var jo rett. Men som svar så har jeg en scoter med vinger. Skiföret var ganske bløtt, men det gikk nå greit å komme seg i luften.

Videre gikk turen til Sameviste, hvor vi landet sammen med skiløperne. Her ble vi servert en riktig «Lap», en vaffel med krem og syltetøy på VIP rommet. Etter kaffen var fortert, og vi hadde kost oss ute i solen var det opp i luften igjen og vi satte kursen mot flyplassen igjen.

Parkert i fjellet for å spise en vaffel