Vellykket fly-in på islagt vann

Skrevet av Jarle O. Mauritzen

Vermundsjøen 10. mars 2002
Jarle Mauritzen og Helge Storflor foran Birddog-en på Vermundsjøen.

Nesten ufattelig!! For fjerde fly-in på rad er det strålende, vindstille vær den utvalgte søndagen i mars, – her er det åpenbart noen med gode kontakter!? Værfronter passerer både dagen før og dagen etter, så her snakker vi også om god timing!  

Den flyvende prest og primus motor Thomas Midtsund stilte som vanlig med sitt crew og holdt en fly-inspirert gudstjeneste i den flotte trekirka på Finnskogen. Før og etter koste folk seg nede på isen og inne på kaféen der de berømte gjeddekakene fikk ben å gå på. 

Ca. 45 fly tok turen i finværet, med andre ord et realt vårslepp for mange av småflyene på Østlandet. Inviterte gjester fra flyplassene rett over svenskegrensen glimret med sitt fravær, forståelig nok med de omstendelige formalitetene for å fly denne ene kilometeren inn i broderlandet.

Lengstflyvende var en Cessna Cardinal fra Haakonsvern flyklubb i Bergen, full av ivrige MAF-supportere. Mission Aviation Fellowship (MAF) eller „Flymisjonen“ var medarrangør også i år, og orienterte ved hjelp av videoer og brosjyrer om det viktige arbeidet som utføres ved hjelp av småfly i verdens fattigste land.

Et svært trivelig treff dette, praktisk muligjort av Hans Sundet som står for brøytingen av banen hver vinter. Vi oppfordrer flere til å besøke Vermundsjøen med fly, kaféen er åpen alle dager og baneforhold kan en få opplysning om ved å ringe dit på telefon 62 95 78 88.