Vermundsjøen 2006

Skrevet av Hans Petter Fure

Publisert 15. mars 2006

Vi besøkte Vermundsjøen på Finnskogen 12.mars hvor det var Fly-In med gudstjeneste i regi av Mission Aviation Fellowship (MAF). Etter landing gikk vi opp til kafe Finnskog som blant annet hadde elggryte og gjeddekaker på menyen. Ca 60 fly fant veien til Vermundsjøen i det vakre vinterværet. Birddog 568 var der og det samme var MH1521 Broussard.

Fly-In på Vermundsjøen ble arrangert for 8. gang og et sted mellom 60 og 70 fly hadde tatt turen dit i det fine været. Det bare øker på. På bildet er det 54 fly parkert på isen og det var stadig noen på vei inn, mens andre var på lokal flyging. Nesten hele Birddog gjengen var der. Helge og Lars Hanssen fløy Birddog 568 til Vermundsjøen, mens Jarle hadde børstet støvet av Broussard og fylt opp denne. Hans Petter var med der.

Vermundsjøen med landingsbane 1300 x 25 meter, taksebaner og parkering. Det var brøytet en fin landingsstripe på 1300 x 25 meter med to takseveier og rikelig med parkering. Resten av sjøen var en ubrutt hvit flate som innbød til å prøve skiene, og det gjorde Jarle.

Gudstjenesten i regi av MAF samlet fullt hus, det er vel ellers bare julaften Asnes-Finnskog kapell samler så mang. Den begynte kl.1300 slik at alle som hadde et stykke å fly, skulle rekke å være med.